عقب‌نشینی مرحله به مرحله آمریکایی‌ها 

یکی از شگرد‌هایی که آمریکایی‌ها معمولا در مذاکرات دارند، این است که به موازات کاری که انجام می‌دهند، یعنی در پشت میز مذاکره، بنگاه‌های تبلیغاتی‌شان سعی می‌کنند با شانتاژ کردن و تبلیغات، مذاکرات را به سمتی هدایت کنند که منافع آنها را پیگیری و تامین کند. در برجام هم می‌خواستند این کار را بکنند که البته باحضور جدی رسانه‌های ایران در مذاکرات، آثار این عملیات رسانه‌ای آمریکایی‌ها کمتر شد.
کد خبر: ۱۵۰۰۳۸۸
نویسنده مرتضی غرقی | تحلیلگر مسائل بین‌الملل 
عقب‌نشینی مرحله به مرحله آمریکایی‌ها 
 
یکی ازشگردهایی که ایران در این دوره ازمذاکرات به کار برده،این است که اجازه ندادخبرنگاران به محیط داخلی مذاکرات دسترسی پیدا کنند اما بااین‌حال خبرهایی که ازهیات آمریکایی و محافل غربی درز کرده نشان می‌دهد آن چیزی را که نتوانسته‌اند از طریق میز مذاکره و تهدید به ایران حقنه و تحمیل کنند، سعی دارند ازطریق تبلیغات رسانه‌ای، جا بیندازند در حالی که این کار عملیاتی نیست به دلیل این‌که به‌هرحال ایران تجربه کار رسانه‌ای و مذاکراتی آمریکا در برجام با ما و در برخوردهای گذشته با ما و دیگران، ازجمله کره‌شمالی را دارد.
این در حالی است که شاهدیم آمریکا مرحله به مرحله در حال عقب‌نشینی است؛ از فضای تهدید و تعطیلی برنامه هسته‌ای و نظارت بر برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای در میز مذاکرات خبری نیست، ایران در این دوره اسیر شانتاژ تبلیغاتی آمریکا نشده و قاطعانه نحوه و موضوع مذاکرات را تعیین کرده است. آمریکا در مسیر عقب‌نشینی خود فعلا به دنبال محدود کردن غنی‌سازی توسط ایران زیر ۵ درصد است و این درحالی است که ایران فعلا همین موضوع را هم قبول نکرده است.
همچنین آمریکایی‌ها می‌خواستند برای ضربه زدن به مقاومت از این مذاکرات بهره تبلیغاتی ببرند و تیم آمریکایی با طرف ایرانی عکس بگیرند و چنین تبلیغ کنند که ایران را هم به‌هرحال پای میز مذاکره کشاندیم، که ایران با اصرار برمذاکرات غیرمستقیم در این مرحله اجازه این بازی را به طرف مقابل نداد.
البته مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات در بدو کار مهم بود و در ادامه چندان موضوعیتی ندارد و با توجه تفاهم اولیه روی برخی اصول در رم، مستقیم شدن مذاکرات در سطح فنی کارشناسی، امری ناگزیر است؛ چراکه مذاکرات فنی بسیار پیچیده و زمان‌بر است و در همین ارتباط می‌بینیم که اعلام شده هیات‌های کارشناسی دو طرف مذاکرات مستقیم را آغاز خواهند کرد تا بتوانند روی کلیاتی که دو هیات تصویب کردند، کار کنند. 
به این ترتیب تا اینجای کار عملیات رسانه‌ای آمریکا موثر نبوده است و ایران براساس اصول و موازینی که خودش تعیین کرده و در راستای حفظ منافع و عزت ملی، کار را پیش برده است. با توجه به نیاز شدید دولت ترامپ به مذاکره و ایجاد یک دستاورد بزرگ و در صورتی که آمریکایی‌ها به همین مسیر ادامه دهند، افق توافق روشن‌تر می‌شود؛ هرچند در مجموع سوابق آمریکا نشان می‌دهد که باید به همه مراحل توافق، از اجرا و نظارت گرفته تا پایبندی به تعهدات از سوی آمریکا، باید به دور از خوشبینی و ذوق‌زدگی نگاه کرد و خود را برای هر نوع عهدشکنی آنها آماده نگه داشت. لازم به تصریح نیست که ایران به‌رغم تمایل به دیپلماسی، هرگونه اقدام احتمالی رژیم صهیونیستی را با قاطعیت و بدون ملاحظه پاسخ خواهد داد و آمریکا باید بداند که نمی‌تواند با کارت تهدید اسرائیل، از ایران امتیاز خاصی کسب کند، بلکه استفاده از این کارت تنها اثری به‌شدت مخرب بر روند مذاکره خواهد داشت و علاوه‌بر ضربه فیزیکی ایران به عامل آمریکایی‌ها در منطقه، ضربه بسیار جدی حیثیتی به آمریکا خواهد خورد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
تهدید مذاکرات از درون آمریکا

جام‌جم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد

تهدید مذاکرات از درون آمریکا

نیازمندی ها